For an English version, click HERE

TegneskoleKBH blev grundlagt i 2012 af Rasmus Aagaard, og er blevet drevet af ham lige siden.
Rasmus undervisning er forankret i klassisk tegning, med mennesket som centrum, ud fra den opfattelse, at hvis du kan tegne mennesket, så kan du tegne hvad som helst.

Du kan se eksempler på hans kunstneriske arbejde, ved at klikke her: www.rasmusaagaard.com

Rasmus har mange års erfaring i at undervise i klassisk tegning, og har selv modtaget undervisning i både ind- og udland. Rasmus har også en BA i filosofi fra Københavns Universitet, så hans undervisning er både praktisk og teoretisk.

Et sted for dig?

TegneskoleKBH er stedet for dig der vil blive bedre til klassisk tegning.
Klassisk tegning er grundlaget for både animation, tegneserier, illustration, arkitektur, maleri og skulptur, så uanset hvad dine kreative ambitioner er, så er det helt essentielt at dit fundament er i orden.

Visuelle redskaber

Der er ingen krav til hvilke tegne-færdigheder du skal have for at starte på TegneskoleKBH, men hvis du aldrig har tegnet før, så anbefales det at du starter på et aftenhold, inden du tilmelder dig dagholdet.

Der findes en række visuelle redskaber / færdigheder, som du vil have gavn af at beherske, uanset hvad dit motiv er.
Herunder kan du se hvilke konkrete færdigheder du vil blive trænet i på TegneskoleKBH:

• Komposition
  • Proportioner
  • konstruktion
  • Lys og skygge
  • Hårde og bløde overgange
  • Skravering
  • Perspektiv
  • Anatomi

Hvad du skal forvente

Forvent en masse kritik, og en masse øvelse.
Det kan være hårdt, endda meget hård, at få kritik på sine tegninger, men det er den bedste måde at lære på.
Forvent ikke at få at vide, at dine tegninger er flotte.

Hvad gør TegneskoleKBH unik?

Kompetent underviser
Rasmus Aagaard er en af de bedste nulevende klassiske kunstnere i Danmark, og den eneste i København der har en analytisk tilgang til faget.
Men døm selv: Hvis du kan lide det du ser på rasmusaagaard.com så er skolen sikkert et godt sted for dig.
Kan du derimod ikke lide Rasmus’ egen kunstneriske produktion, så bør du overveje at finde en anden skole.
Lær kun fra de bedste!
Begynd aldrig på en kunstnerisk uddannelse, hvis du ikke har set underviserens egen produktion.

Konstruktion
På TegneskoleKBH vil du lære at konstruere det du ser, i stedet for blot at kopiere det du ser.
Dette er en af de største forskelle mellem TegneskoleKBH og andre klassiske kunstskoler.
En af grundene til at konstruere er at du vil lære noget af det.
Du vil aldrig lære at tegne frit fra fantasien, hvis du kun har øvet dig i at kopiere det du ser foran dig.

Et af målene på TegneskoleKBH er at gøre eleverne i stand til at tegne mennesket frit fra hukommelsen, og det kan kun lade sig gøre, hvis du er i stand til at reducere menneskets komplekse form, til en meget simpel geometrisk forståelse.

Maleri
For at kunne male realistisk er det helt essentielt at du har en god og solid forståelse af klassisk tegning. Derfor kan elever på TegneskoleKBH kun begynde at male med olie på andet semester af dagholdet.