Skolen

Noget for dig?

Tegneskole KBH er stedet for dig der vil blive bedre til at tegne klassisk tegning.
Uanset om du drømmer om at blive animator, tegneserietegner, arkitekt, billedkunstner eller skulptør, så er det vigtigt at fundamentet er i orden.

Skolen er ikke su-berettiget.

 

Visuelle værktøjer

I undervisningen bliver du tvunget til at tænke over hvad du gør,
og hvorfor du gør det.
På skolen vil du få en grundig indføring i visuelle værktøjer såsom komposition, linje/tone, skravering, clair-obscur, anatomi, konstruktion, perspektiv mm.
Disse almene redskaber vil uden tvivl styrke dig i dit personlige udtryk.

 

Optagelse

Semesterkurset er åbent for alle men retter sig primært mod voksne i alderen 18-40 år. Da der er rift om pladserne bedes du sende et portfolio bestående af syv tegninger, til tegneskolekbh@gmail.com inden d. 1 august 2017
Det er gratis at søge om optagelse og alle kan søge uanset niveau. 

 

Fuldtidsbeskæftigelse

På samme måde som det kræver tid og øvelse at blive en dygtig pianist, kræver det træning og hårdt arbejde at blive en dygtig tegner. Derfor er semesterkurset på TegneskoleKBH en fuldtidsbeskæftigelse, således at du kan fordybe dig 100% til det klassiske håndværk. 

 

Hvorfor er TegneskoleKBH bedre
end andre tegneskoler?

 

Kompetent undervisning 
Hvis du vil lære at tegne, så gør dig selv den tjeneste, at finde en lærer der selv kan tegne.
Mange skoler har undervisere fra Designskolen eller Arkitektskolen ansat, men det betyder desværre sjældent at de faktisk kan tegne. 
På Designskolen, Arkitektskolen og Kunstakademiet undervises der nemlig ikke længere i klassisk tegning, så eksamensbeviser fra disse institutioner ikke til megen nytte.

 

Croquis 
Hvis du vil lære at tegne mennesker, så skal du øve dig i at tegne mennesker.
Det burde give sig selv men alligevel springer de fleste tegneskoler let hen over dette faktum.
På langt de fleste tegneskoler tegner man efter fotografier eller statuer, men aldrig eller sjældent efter rigtige mennesker.
At tegne efter statuer og skulpturer gør ingen skade, men hvis du vil have levende tegninger, skal du tegne levende mennesker.

 

Konstruktion
På tegneskoleKBH lærer du at konstruere det du ser, i stedet for blot at kopiere det du ser.
Hvis du kun kopierer det du ser, så har det ingen effekt på dine evner til at tegne frit fra din fantasi, da der i disse tilfælde ikke er noget motiv du kan kopiere.
Hvis du derimod konstruerer det du ser, så lærer du hvordan dit motiv er bygget op, således at du efter lidt tids træning kan tegne dette motiv frit fra din fantasi.

 

Ingen fotos
Hvis du vil lære at tegne rumlige og tredimensionelle tegninger, så skal du tegne efter rumlige og tredimensionelle ting, og ikke efter fotografier som er todimensionelle og flade.

 

Kunsten at skelne mellem skidt og kanel
Mange mennesker bliver let imponerede over fotorealistiske tegninger.
De tror fejlagtigt at jo mere en tegning ligner et fotografi, des bedre er den.
-Tværtimod!
En dygtig tegner kan kendes ved at kunne se forskel mellem det der er væsenligt, og det der er ligegyldigt.
Fotorealisme har ikke denne skelnen i sig, og den aspirerende kunstner bør derfor holde sig fra at tegne efter fotografier. Af denne grund tegner vi aldrig efter fotografier på TegneskoleKBH

 

Billigst
Et semester på TegneskoleKBH koster under det halve af de fleste højskoler.

 

Både korte og lange studier
Nogle skoler underviser kun i “hurtig-tegning”, og andre kun i langtidsstudier.
På TegneskoleKBH lærer du begge dele, da evnen til at tegne hurtige skitser, og lange studier er to sider af samme sag. De komplementerer så at sige hinanden: Jo bedre du bliver til at skitse, des bedre bliver dine langtidsstudier, og vice versa.